Без Robopartans на TEDxBG България (но с Robopartans на финалите на FIRST LEGO League)

“Ideas worth spreading” (“Идеи, които си струва да споделяме”) – това е лозунгът, ще използвам тази хубава дума лозУнг, на една изключителна организация – TED.

“An idea worth executing” (“Идея, която си струва да реализираме”)  – това всъщност е Robopartans.

Robopartans дължи не малка част от своето развитие точно на TED. Виждайки как хората мечтаят и какви идеи имат, предполагам, че и самите ние добихме още повече увереност, че това в което вярваме може наистина да се случи. Затова много се радвах, когато организаторите на TEDxBG ме поканиха да участвам и да споделя моите идеи за един по-добър свят. А те въобще не са малки. Събитието ще се състои на 14-ти и 15-ти януари, препоръчвам на всеки, който може да отиде да го направи (въпреки, че билетите са изчерпани), но аз няма да мога да участвам в събитието.

Причината е проста – на 13-ти и 14-ти януари в Котбус, Германия ще се проведат финалите на международното състезание FIRST LEGO League 2011 и българският отбор KASAPIN40 ще се бори срещу най-добрите 25 отбора. Кирил Митов и Екатерина Аначкова сме поканени да участваме като съдии в международното журии и това ще ме възпрепятства от участие в TEDxBG.

Сигурен съм, че догодина идеите ни ще бъдат още по-големи и още повече ще си заслужава да се споделят със света в рамките на TEDxBG.

Предлагам ви някой наистина силни моменти и част от мои любими представяния:

Ken Robinson says schools kill creativity

Sugata Mitra: The child-driven education

Dan Meyer: Math class needs a makeover

Dan Ariely asks, Are we in control of our own decisions?

И помнете – “Dream Bigger”

Related Posts

Comments (1)

Наистина TED е място за хора с мечти, за хора с идеи, за хора, които вярват в себе си и в това, че всяко едно начинание може да успее стига да се постараем. Обожавам конференциите им и съжалявам изключително много, че си ги гледам от компютъра, ами не ги посещавам на живо.

Определено е загуба това, че вие няма да присъствате, но ще се надяваме догодина да Ви видим, а сега освен да си пожелаем успех на нашенците в FLL-a друго не можем 🙂

Leave a comment