Национална програма изграждане на училищна STEM среда

Създайте среда за роботика във вашето училище

Цел

Тази страница описва как с наше съдействие възможно най-лесно и качествено да организирате извънкласни занятия по роботика във вашето училище.

Роботиката е невероятен начин да предавате практически и теоретични знания на ученици. С времето ще видите как те ще престанат да се чудят защо учат “математика”. Роботите са реални триизмерни обекти, които те трябва да конструират и програмират, напълно самостоятелно, като така решават поставените от учителя задачи.

Повече за самата програма STEM среда на МОН можете да прочете на http://stem.mon.bg/

Защо го правим

Правим го, за да можем да запалим и обучим всички ученици в България в сферата на информационните технологии, роботиката, математиката и като цяло техническите науки.

Кои сме ние

 • Ние сме екип ИТ специалисти и инженери с огромен интерес, възможности и опит в сферата на образованието.
 • Преподаваме роботика за деца от 2010-та година.
 • Работили сме с хиляди ученици от 1-ви до 12-ти клас.
 • Организираме занятията в 11 града и имаме партньори на два континента.
 • Искаме да направим света, поне този около нас, малко по-добър.

Ние можем да ви предоставим:

 • Да ви бъдем Партньор от бизнеса в програмата – Можем да ви консултираме, какво е нужно за провеждане на занятия по роботика, как се подрежда ефективно класна стая и други малки детайли от практиката. Предоставяме безвъзмездно идейната част.
 • Програма за редовно обучение – Можете да закупите достъпи до доказала се сред хиляди ученици на “Robopartans” програма за обучение. Подобрявана и надграждана в последните 10 години.
  Всеки учебен срок разполагате с 14 теми с инструкции за построяване на 14 робота. Програмата е пълна с въпроси и задачи, с които да предизвиквате и подтиквате учениците да научат повече. Учебният материал може да покрие 3 учебни години. Подробности на robopartans.com/curriculum/ Програмата е разработена от международния съдия в състезания по роботика и основател на Училище по Роботика “Robopartans” – Кирил Митов, със съдействието на целия екип на училището.
 • Методика – Учебната програма включва множество бележки за преподавателите как по-добре да провеждат занятията си и как да решават проблеми, които ще възникват по време на часа.
 • Програма за обучение по състезателна роботика – След като организирахме 4 и участвахме в още 10 състезания по роботика, създадохме собствена плаформа за обучение по състезателна роботика fllcasts.com и можете да закупите абонамет за нея, за да повишите нивото на подготовка на състезателите си. В платформата ще намерите цялостни конструкции на успешни състезателни роботи, приставки и примерни програми за решения на типични задачи от състезания.
 • Наши преподаватели по роботика при вас – Човешкият ресурс е най-оскъдният ресурс. Можем да ви съдействаме да реализирате курсовете за вашите ученици с нашите преподаватели. Свържете се най-близката академия на Robopartans по градовете. robopartans.com/contacts/
 • Нашите роботи при вас – Ако във вашият град има академия по роботика можете да проверите условията при, които да дойдем и да проведем курсове за вашите ученици. Свържете се чрез robopartans.com/contacts/
 • Обучение на преподаватели по роботика – Предлагаме заплатен курс, който да обучи преподаватели по редовна и състезателна роботика. Имаме някои ограничения, трябва да проведем среща за детайлите по тази точка. robopartans.com/course-teachers/

Част от фирмите, които ни подкрепиха през годините.

Признание

robopartans-empowerНаградата Empower за изключителни млади предприемачи (II място)

robopartans-bait

Награда на БАИТ

robopartans-forbes-edit

Най-добър стартиращ бизнес

(Награда на сп. Forbes)

forbes-robopartans-3

„30 таланта под 30 години“

(Награда на списание Forbes)

Нашето предложение

Пишете ни сега на school@robopartans.com с тема на писмото “STEM среда в училище”, за да може и вашето училище да организира занятия по роботика и да се включи към инициативата. Можете да ни намерите и на 0876 256 413.

Изпратете запитване

Свържете се с нас:+359 876 256 413