За родителите

По-голямата част от робопартанския сайт е посветен на ученици, роботика и още нещо и затова решихме да запазим тази страница специално за родителите. Защо за тях ли? Защото именно от родителите зависи да се запознаят с обучението по роботика, какви са ползите от него, как техните деца биха могли да се включат и изобщо да са наясно с новостите в света на образованието и науката, съчетани с игри и забавления. Те са тези, които трябва да одобрят и подкрепят желанието на децата им да се запишат на курс по роботика така, както биха се записали на китара или на баскетбол.
Представяме ви и кратко писмо от госпожа Бабанска:

” Здравейте Кирил, Благодарим за прекрасните часове, които нашите деца изкараха с Вас. Поздравления за разчупената форма на преподаване. Нямате идея, колко много заредихте потенциала и желанието на децата ни да творят. Гордея се, че в България има креативни умове, готови да дадат максимум чувства, максимум знания, максимум качество. Доказахте, че училището може да бъде радост, може да бъде мисъл, може да бъде възпитание. Гордея се и със себе си, че пренебрегнах „доброжелателите“, които ми казваха: Абе, за какво му е на детето, я си го остави да почива, не си давай парите!“. Незнам как е в „чужбинско“, но у нас, когато видиш крайния резултат се чувстваш окрилен и разбираш, че парите, които си вложил са нищожни. Синът ми Мартин, който взе участие таз година в началото на юли в занятията в категория от 6г. до 2-ри клас и днес говори с голяма обич за Вас като преподавател и човек. Моята Майка, която е пенсиониран начален учител също говори с възхита за умението да контактувате с децата и да творите заедно. Нашето държавно образование може да почерпи много от Вашите инструменти на работа и от обичта, която струи от сърцата Ви. Горещо Ви поздравявам за труда, който полагате и нашето семейство се е вписало във фен клуба на робопартанс. Новите занятия за октомври 2010 ми се виждат толкова далече ….С приятелски поздрав,
Десислава Бабанска”

“Robopartans” не е обикновено училище, което събира децата в класна стая и им преподава предметите от началното и средното образование по стандартните учебници и формати. Целта ни е чрез роботи от Лего части и механизми да провокираме учениците да мислят, да конструират, да програмират, да създават и да обикнат предмети като математика, физика, информатика и информационни технологии, английски. Учим ги да работят заедно, да се състезават честно и достойно, постоянно да задават въпроси и да търсят решения на възникналите проблеми. За да могат не само учениците, но и родителите да добият по-ясна представа за това, с което се занимаваме в Училище по роботика “Robopartans” организираме постоянно демонстрации, където показваме нагледно роботите, програмата ни, споделяме идеите си и обясняваме целите си. Дори и да пропуснете някое от тези събития, винаги можете да ни се обадите и да ни зададете въпросите си. Макар и училището да е първото по рода си в България, ние не се занимаваме с това от скоро. Зад нас стоят години опит, много връзки и контакти с международни организации, световнни състезания и много желание и ентусиазъм за работа.

Leave a comment