За ЛЕГО Роботиката

Би ли се занимавал с футбол, стрелба, бридж, музика, рисуване или танци? А може би прекарваш свободното си време с някой домашен любимец?

А играл ли си някога с Лего? Спомняш ли си своя първи Лего конструктор? С няколко мотора, сензори за светлина, звук, разстояние, допир, мощна “мислеща част” и малко въображение, можеш да построиш свой Лего робот, който може да прави (почти) всичко.

Лего роботиката е ефективен и забавен начин за учениците да усвоят и приложат знания в областта на физиката, математиката, информатиката, информационните технологии и дори английския. Необходими са само ентусиазъм и въображение.

С комплектите Lego Mindstorms учениците от втори до девети клас имат възможност да разработват, програмират и контролират модели от реалния свят. За планиране, тестване и модифициране поведението на роботите, се използва специално разработен графичен софтуер на LEGO.

В “Robopartans” си поставяме за задача да съдействаме на всеки ученик при избора, който ще му се наложи да направи след 4-ти, 7-ми и 12-ти клас, като с помощта на роботиката развие знанията си до много повече от написаното в учебниците. Стремим се да отговорим и на въпросите “как”, “къде” и “какво е необходимо”, за да продължи да се занимава с информационни технологии, роботика, физика, механика и много други. Това, което остава за всеки робопартанец е един по-практичен поглед върху науката, първи стъпки в света на роботите (даващи му базата, знанията и контактите върху, които да се развива) и забавни часове на проектиране и създаване на мърдащи, хапещи, свирещи, ходещи  и понякога необичайни роботи.

Leave a comment