Подготовка за FIRST Lego League – ден 6. Довършване на полето

За да изпробваме мисията от миналата година, трябваше да възстановим полето и всички елементи върху него. Голяма борба падна, много ровене и събиране на части, проява на творчество и изобретателност.Полето в строежИ ето, че накрая успяхме.

Полето

Опитахме да изпълним някои от мисиите от състезанието миналата година с роботите, които имахме построени. Минчо разкраси конструкцията на самотоварача и събра сивите топки от полето (както и някои по-леки постройки, които бяха застанали на пътя 🙂 )

Събиране на топки

Като награда за добре свършената работа, решихме да се впуснем в различни предизвикателства, които не са пряко свързани със състезанието миналата година. Минчо искаше да построи танк, а на Камен много му хареса идеята за катапулт. И двете идеи изискваха първоначално по два мотора. Това щеше да се окаже проблем, ако в един момент решим да свържем танка и катапулта в един робот, защото основният брик има само 3 входа за мотори. Накрая обаче, момчетата успяха да подкарат двата робота поотделно с общо 3 мотора – два за танка и един за катапулта.

Вдъхновение за танка Минчо почерпи от това клипче. С наличните части се получи доста добра основа за танк, която може да бъде надграждана и усъвършенствана.

ТанкТанкът можеше да върви напред, да преминава различни препятствия, дори го накарахме да се върти.

Камен направи конструкцията на катапулта възможно най-проста като използва ластици и един мотор. Целта беше да може да изстрелва Лего човечета на поне метър и половина.

КатапултИ двете задачи, които си поставихме, бяха завършени успешно. И най-важното – вече разполагаме с построеното поле. Сега остава само да комбинираме всичките малки мисии по него и да ги изпълним за по-малко от две минути и половина. Но с това ще се захванем следващия път.

Related Posts

Leave a comment