Репортаж по БНТ с групите в неделя

Александър Павлов

Към нас проявиха интерес и се свързаха за репортаж от Българска Национална Телевизия и в неделя заснеха учениците от две групи.

Резултатът можете да изгледате на https://bnt.bg/news/nad-9-000-varnenski-deca-do-4-klas-se-varnaha-v-uchilishte-300299news.html от 15:50-тата минута нататък.

Вградено видеото можете да видите и тук:

Репортажът разказва за Самуил и Ози, които следваха черна линия със сензор за цвят. Ози сподели, че иска да стане IT експерт.

Анжело пък разказва, че иска да работи активно в сферата на роботиката и ще се наложи да учи в чужбина. За сметка на това иска да се върне в България за да развива сектора на роботиката.

Александър Павлов
Робопартанс училище по роботика бнт програма знание

В интервюто Алекс разказва, че роботиката развива абстрактното мислене и фината моторика на децата и освен техническите умения преподавателите работят и за личностни качества, които могат да се използват навсякъде в живота извън учебните зали.

Роботиката цели да създаде кадри за техническите специалности, които ще могат да носят добавена стойност на икономиката. Това правим като ги подготвяме чрез авторска учебна програма, която започва за деца на 5 годишна възраст и може да задържи учениците до приемането им в университет. Най-добрите ни ученици остават в училището по роботика Robopartans и стават преподаватели, за да предадат уменията си на следващата вълна Робопартанци.

Leave a comment