Анжело Кискуцу

Ученик

Запознаваме се с Анжело, когато той е 4-ти клас. Той започва от начално ниво по роботика и стига до състезателна роботика, в която заедно с други ученици сформират отбор High Tech Imperators (“HTI”). С този отбор Анжело участва на състезание Роботика за България, където отборът му печели 5-то място за робо игра през 2016 и взимат участие на състезанието, което е предварителното състезание на Роботика за България за 2017.

В отбора си Анжело е човекът, който оптимизира работата на екипа и прави проучване и разработка на проектните задачи.

Роботиката помага на Анжело да влезе в Математическата гимназия във Варна. Анжело споделя с нас, че Robopartans  го е научил да работи в екип и да гледа проблема отгоре, за да търси по-глобални решения. За Анжело е по-хубаво да работи в екип, отколкото да е сам, защото за даден проблем той може да измисли едно решение,  а когато е в отбор, трябва да се изслушат всички гледни точки и да се вземе най-правилното решение.

Анжело е научил, че за един проблем няма едно решение, и винаги търси освен глобалното и много алтернативни подходи. Също така е придобил умение да си разпределя времето, така че да може да свърши всички задачи. Освен това, той се запознава с много деца, с които в последствие поддържа връзка и извън Robopartans.

За да идва на роботика Анжело се отказал от всички спортове, които е посещавал, защото времето не му е стигало да си напише домашните от училище и накрая избира само роботиката.

Последовател на Анжело е и неговия по-малък брат, който също посещава курсовете по роботика при нас.  И двамата ще вземат участие на състезанието в Естония. Семейството на Анжело ни се доверява и ни поверява и двете си деца.