Най-големият проблем, който ще имате с учениците по време на дистанционното обучение и как да го избегнете

Robopartans logo renew with school white

Александър Павлов

Ще ви разкажа как се готвих да вляза в университета през 2003та година.
През май месец реших, че ще кандидатствам с математика. Изпитът беше през юли. Взех си сборници и прегледах съдържанието. Направих си план, колко материал трябва да минавам на ден и започнах.
След няколко часа задачи не можех повече. Излязох и отидох на фитнес.
На следващия ден отново редувах задачи и физически упражнения. След два месеца влязох в Техническия в Комуникационна техника и технологии.
На лятната си изпитна сесия година по-късно повторих системата: учене и после волейбол със стената на блока. Редуването на физическо натоварване след психическо натоварване помага на мозъка да се разтовари и да си подреди наученото.

Най-големият проблем, който децата ще имат, докато стоят вкъщи, е че няма да могат да изхабят енергията си и ще станат истерични и избухливи.
Няма как да излязат да тичат, да ритат, да правят детските си неща. Това че са ходили 6-8ч из училище, им е изградило навик за енергиен разход, към който тялото е свикнало. В следващите дни стоейки вкъщи и само учейки, децата ще започнат да се “побъркват”.

Решението?

Това за което писах в началото: Физически натоварвания в хола за разпускане на умствената умора.
Мога да дам само предложения и да подберете това, което ще допадне най-добре за темперамента на вашето дете:

  • Занимания по бойни изкуства. Занимавах се като дете, имитирах филмите. Сега със сигурност има курсове във ютюб.
    Обсъдете и подберете заедно. Всеки ден изследвайте различен стил: карате, бокс, айкидо, винг чун, тай чи, има и ще. Винаги е забавно да подражаваш на екшън герой или на някой от кечистите от Щатите;
  • Йога за деца – със сигурност има клипове и упражнения в ютюб. Децата от школата на колегите от guidepost Монтесори Варна направиха демонстрация на коледното си тържество, на децата им беше приятно.
    Йогата има много стилове в момента – за сила, за енергия, за гъвкавост, за деца, за бебета също. Не си представяйте само хора без кости завързани на панделка;
  • Танци – има много. Вземете любим клип и изучете цялата хореография. Има множество стилове: модерен балет, хип-хоп, брейк-денс, латино, стандартни, спортни танци. Музика съчетана с движение е поезия в действие. Със сигурност на децата ще им е интересно да подражават на някой известен идол;
  • гимнастика и спортна гимнастика – признавам, че не разбирам от тях, не съм практикувал и ми се струва скучно, и вероятно греша. Проучете и вижте дали има интересни и разнообразни упражнения;
Момиче прави лицева опора вкъщи
Момиче прави упражнения на пода и гледа от телефон

В заключение

Започнете с новия навик за физически упражнения вкъщи днес, още преди да се е натрупала излишна енергия и умствено претоварване.
Играйте упражненията заедно с децата, те винаги ще ви подражават и възрастните трябва да сме пример. Обсъдете с тях, защо им показвате тези упражнения и правете с тях веднъж на ден. Дори ги поканете те да са учителят и да учат вас. Тогава стават много по-ангажирани и отговорни към процеса.
Научете ги да правят почивки от компютъра и ученето през целия ден и да правят упражнения по 10 минути между задачите и уроците, не само за 30 минути вечер преди вечеря.
Приложението Productivity Challenge Tracker ми помогна много с това, да си взимам редовни почивки от компютъра и да се раздвижвам в офиса.
Здрав дух вирее в здраво тяло!

Ако вие или децата имате затруднения с технологиите и програмите, които трябва да използват децата за дистанционното училище – можете да се свържете с нас в нашия дискорд сървър.

Да, наясно сме, че и това е нова технология, но е най-доброто за целта и учениците, които играят игри вече го имат на компютрите и телефоните си.

Всеки уикенд ще сме онлайн по график и ще има с кого да си поговорите на глас и да споделите екрана си, за да ви помогне.

Leave a comment