Шише за вода “Robopartans”- можем ли да спасим околната среда?

Всяко едно училище освен, че трябва да учи своите ученици на знания, трябва да ги учи и на ценности. Едно от тях е как да опазват средата около тях. Сигурно ще си зададете въпроса “как”? Като ги научим да рециклират и да мислят устойчиво за нашият дом, а именно планетата земя.

Не искаме да звучим като фанатици, но наистина трябва да се замислим за това. Всеки уикенд изхвърляме един пакет чашки за еднократна употреба, което ако се замислим е много висока консумация на пластмаса. В близките години тръгнаха няколко кампании за вредата от пластмасовите удобства, които ползваме за еднократно употреба. Реших да прочета малко повече и статистиката сочи: едно пластмасово шише от вода се разгражда стотици години, аналогично е с чашките, чинийките и прочие. Като координатор на Софийската академия в Младост се запитах как можем да намалим употребата на пластмаса? Тъй като имаме диспенсер с вода и децата пият от него и употребяват много чашки за еднократна употреба, помислихме за решение на проблема и затова създадохме бутилките за вода с логото на Robopartans.

Със създаването на бутилките за вода “Robopartans” целим да научим децата  на няколко неща

  1. Трябва да се грижим и пазим своите вещи- когато имат отговорността преди да тръгнат от занятие да погледнат дали са си взели бутилките- това ги учи на отговорност.
  2. Намаля се употребата на пластмасови чашки.

Можете да намерите нашите бутилки за вода в офисите на София-Младост,Варна и Русе.

Когато употребиш нещо, после може ли да се използва отново? Когато заговорим за пластмаса, най-често се сещаме за пластмасовите бутилки, най-отгоре е капачката на шишето. Офисите ни в Варна и София подкрепят инициативите за събиране на капачки, затова можете да събирате в вкъщи и после да ги донесете в нашите офиси, и получавате награда, но разбира се ако винаги имате капачка/ две може да я оставите при нас.

Планетата земя е наша и ние носим отговорност за това тя да е добре. Както нашите родители и учители са ни научили да пазим своята стая/ лична или класна, училищния двор сега и ние трябва да се погрижим да обучим идните поколения.

Leave a comment