Варна – Първи стъпки

Здравейте, казвам се Алекс и съм преподавател по роботика за Варна.

Така се представям от февруари тази година, след като започнахме занятията с първите групи в Македонския дом. От тогава до сега имаме завършени две нива с учениците от 6 до 8 години и две нива с учениците между 10 и 14 години. През Май дори започнахме втора група с нови от по-големите ученици.

Преподавателите ни също се увеличават и към нас се включиха двама студенти по автоматизация и управление.

Учениците са интересни и при нас: имаме 6-годишен който тази есен започва първи клас, но вече чете и знае, че мозъка праща команди до мускулите по гръбначния мозък. Имаме 7 годишен математик, който ходи по състезания. Имаме и 7 годишни, които само чакат повод за да започнат да се закачат. Въпреки това обаче и техните роботи решават задачите си.

При по-големите разнообразието също е голямо: Математик, програмист, любител който си е сглобил сам кола с радио управление. Друг един, който знае толкова много, че чак не изпитва нужда да построи каквото и да е. Накрая обаче все пак има робот. Също така няколко тенисита и поне един танцьор.

Понеже лятото е дълго дадох на по-големите да прочетат „Аз, роботът“ на Азимов за обща култура, а за целите на обучението им дадох връзка към видео уроци по програмиране с основната ни среда за разработка NXT-G и ги предизвиках да минат няколко нива от образователната игра Light Bot.

http://armorgames.com/play/2205/light-bot

А сега с нетърпение очакваме да се настаним в собствен офис и да започнем още преди училищата с интензивни занятия в делничните дни след 5-ти Септември.

Поздрави от морето,

Алекс

Related Posts

Leave a comment