Игрите и свободното време

Ние от робопартанс целим да помагаме на децата да се развиват и да придобиват полезни навици, които да им помогнат да учат по-бързо и от всяко нещо да извличат положителните страни. Днес фокуса пада върху смартфоните, интернета и игрите. В последно време забелязвам, че разговорите на учениците, които се обучават при нас се въртят около игри. Най- популярната е fortnite. Направих малко проучване, за да разбера защо тя е толкова популярна и любима на децата. Не след дълго най-често срещаните коментари бяха: забавна, поставяте в положение, в което трябва да реагираш най-бързо за да оцелееш, графиката е добра и още геймърски подробности. Обаче фокусът на статията не е колко е яка играта, а какво могат полезно децата да правят, докато прекарва време в интернет или използвайки своя смартфон. Подготвили сме ви няколко съвета как вашето дете да използва интернет или своя смартфон и това време да бъде ползотворно за него.

  1. Превърнете го в малък любопитко => Наърчавайте го да търси, как са направени нещата, които ни заобикалят. В Интернет можеш да намериш информация за всичко, има доста влогъри, които обяснят как се правят или са направени нещата. Пример: „Мамо искам нов телефон.“ -Вие трябвало да го насърчите да извади характеристиките и да сравни какви предимства и недостатъци има телефона, който желае.
  2. Куизове и игри с думи-Развлекателно и образователно. Докато ги играеш можеш да научиш някоя друга столица, град, научен факт или по-сложна дума.
  3. Малки екскурзоводи- планирали сте екскурзия, нека децата да проучат историята, забележителностите и да изготвят програмата, която ще следвате. По този начин децата се чувстват уверени, защото някой им залага задача, запознават се с понятието време- при изготвяне на програмата и научват някой нов факт.

Това бяха нашите предложения за ползотворно прекарване на време в интернет. Ще се радваме да чуем и вашите предположения как ангажирате децата в свободното им време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *