Целта на Робопартанс са 80-те процента.

Тази статия дава отговор “Каква е целта ни с Училище по роботика Робопартанс”, защото все повече хора се интересуват и понякога бъркат.

Около 10% от учениците нямат нужда от Училище по роботика Робопартанс. Те имат интерес към техническите и точни науки и като цяло към ученето. Те са “олимпийците”, “златните медалисти”.  Тях с кърпа да ги биеш ще се справят добре с предизвикателствата, които им поставяш.

Около 10% от учениците никога няма да проявят интерес, към почти нищо да си кажем честно. Това са слабите ученици с разнообразни и сложни проблеми. На тях се надяваме да помогнат много други специализирани организации за работа с ученици в затруднение.

Има обаче едни 80%, които са наша работа. Има едни 80%, от които ние се опитваме максимална част да издърпаме, провлачим, насочваме, избутаме нагоре. Нашата цел са точно те.

bell

 “Мръсна” работа, но някой трябва да я свърши. Затова и няма да видите най-сложните и умопомрачителни роботи на света при нас. Няма да видите и решаване на невероятно сложните задачи. Не че не са ни забавни, но ще си ги решаваме с 10-тина ученици. Нашата цел не е да докараме 10 ученика от резултат 98 до резултат 99 (разбирайте проценти успеваемост при решаване на  “съответен проблем”). Това е смислена задача, но тя носи много по-малка стойност, според нас, от другата задача – да помогнем на хиляди ученици от направят спътка от 30-40 до 80-90.

Нашата цел са 80% от учениците.

Leave a comment