Борис Шабарков

Ученик

Борко разбира за Robopartans от флаери, които са били раздавани в неговото училище. Когато флаерът попада в ръцете му и той го прочита му става много интересно за нашата дейност и решава да се запише на роботика. Макар, че е вече 8-ми клас той решава да се запише на роботика и да научи повече за роботите.

Чрез роботиката той става много по-социален и му е по-лесно да контактува с хората. Той сам за себе си казва, че преди да дойде на занятия в Robopartans е бил много асоциален, и това се променя с течение на неговото обучение при нас.

Когато е бил 6-ти клас, Владо му показва играта StarCraft2 и той се запалва по нея и започва да я играе. С течение на времето, след втория организиран турнир по StarCraft2 във Варна, Владо кани Борко да поеме част от организацията на третия турнир.

Тази година Борко е част от екипа, който организира 5-ия турнир по StarCraft. Благодарение на тези турнири Борко се научава да борави с Photoshop и помага за дизайна на плакатите. Освен това е човекът, който следи изпълнението на всички задачи и координира действията на екипа по организацията.