Академии

Comments (2)

Величка Каврошилова

Здравейте,
Имах удоволствието да се запозная накратко с оригиналната и изключително ефективна форма на обучение в областта на точните науки, която сте разработили. Много бих се радвала, ако и моето дете имаше шанса да посещава подобна школа. За съжаление в Смолян, където живеем, няма представителство.
Моля Ви да споделите какви са изисквяанията към кандидат-ментор и каква е възможността за откриване на център в Смолян.(Аз съм инженер с особено уважение към математиката; с удоволствие бих съдействала)
Поздравявам Ви и Ви желая ползотворна работа и много успехи !

Здравейте Величка.

За да реализираме занятията в друг град имаме нужда първо от специалисти, които да могат да преподават в занятията. Необходими за познания в дадена техническа област, като тя може да варира от инженерни науки, математика, програмиране, механика и много други. Вярвам, че много от специалистите с технически познания ще могат да усвоят и работата с роботите.

Второто важно изискване е желанието за работа с деца. В занятията се работи в различни групи с ученици от 1-ви до 7-ми, а понякога и до 12-ти клас. Преподавателят трябва да може да има търпението да обясни и демонстрира необходимите знания към децата. При това докато е сам. Обраден от 10-тина ученици въоръжени с роботи 🙂

Третото нещо е ентусиазъм. Да се работи в полза на учениците, с желание да промениш поне малко света около теб, и да го правиш както трябва е изключително трудно, доста предизвикателно и невероятно отблагодаряващо се.

След това вече пристъпваме към организиране на финансирането на занятията, логистиката, техниката, демонстрациите и популяризирането.

Надявам се да разпознавате себе си, сред тези изисквания. Ще се радвам да ми пишете на k.mitov (at) robopartans (dot) com с повече информация за вас и с решение на задачата описана на https://robopartans.com/academies/beateacher/

Поздрави,
Кирил

Leave a comment