Майнкрафт: Battlecruiser operational

Майнкрафт: Battlecruiser operational

Подобно на „истинския“ батълкрузър в Starcraft, и в нашия сървър отне много време докато се завърши първият.
И историята му започва година назад.
Владо от ELM попита дали ако си построи космически кораб на творчески режим в свой свят, ще може да го вкара в сървъра с Пайтън. Казах му че ще може, но ще трябва доста да научат за програмирането. Десет месеца по-късно проекта беше завършен в неговия сървър той и Тошко започнаха да питат как да пренесат кораба от техния свят в нашия свят.


И тук идва обучителната част от съществуването на сървъра. Обясних им че трябва да обходят триизмерен масив и да запишат всяко блокче в текстов файл. После трябва да напишат втора програма, която да прочете всеки блок от текстовия файл и да ги постави в нашия сървър.
Отне им още около 2 седмици и трима ученици, докато имат работеща програма.

Симеон успя да вкара парламента си със същата програма, но се оказа че 2’743’800 блока не могат да бъдат обходени от Пайтън и Батълкрузърът трябваше да се чете на части.

В момента, в който учениците вече бяха научили всички уроци, на които мога да ги науча се смилих и казах на Владо да спре да пуска опити за рендиране и да ми даде схема на кораба. Оказа се, че се научиха на още нещо ново.

2015-09-03_09.42.53

Епичната история, обаче не спира до тук. Опитах се да вкарам „сградата“ батълкрузър през самата игра и сървъра падна! От многото блокове му свършваше паметта.
В следващите три дни сървъра продължи да се държи нестабилно и да се изключва всеки час.
В крайна сметка сървъра се оправи и кораба беше вкаран на картата с MCEdit.

На картата можете да го видите на http://mcmap.robopartans.com/?worldname=Survival&mapname=surface-n&zoom=5&x=-3363&y=64&z=-2858

2 коментара

  • щеме пресъедините ли в сървърът

    Todor Reply
    • да, попълни формата за записване и ще ти дадем достъп.

      Aleksandar Pavlov Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *