Състезание по роботика 2014 във Варна

FLL_WorldClassRGB
За четвърта поредна година в България ще се проведе кръг от международното състезание по роботика FIRST LEGO League, организирано на национално ниво от Училище по роботика Robopartans с подкрепата на спонсори като SAP Лабс България, издателство Ciela, Bulsatcom и други.
Община Варна, в лицето на Дирекция „Младежки дейности и спорт“, подкрепя организацията на състезание по роботика за учениците от града, което ще представлява подготовка за националното състезание през февруари 2015г. в гр.София.

Под шапката на младежкия форум на 14-ти декември от 17ч в Младежки Дом ще се срещнат седем отбора от ученици, които ще трябва да се състезават както с времето, така и с останалите отбори, за да решат множество мисии върху състезателното поле. Решаването на мисиите се извършва чрез предварително конструирани и програмирани от учениците роботи, които трябва да действат напълно самостоятелно. Подготовката на учениците за състезанието продължава повече от месец.
Dark Storm win
Тази година темата на състезанието е „Образование“ и 30 варненски ученици ще решават мисии с имена като „Използвайте правилните сетива“, „Дистанционно обучение“, „Реверсивно инженерство“, „Чиракуване“ и други. Всяка мисия представлява модел, построен от LEGO, с който роботът на учениците трябва да си взаимодейства без помощта на състезателите и без дистанционно управление. Различните мисиите изискват от роботите различни действия като бутане или дърпане на лостове, поставяне или вземане на товари на точно определени места, както и вкарване на гол в умалена футболна врата от разстояние.

Каним ви да подкрепите учениците и да се запознаете с тях и роботите им. Програмата на събитието можете да видите на https://bit.ly/RoboVarna2014

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *