Александър Павлов – ментор на Odessos Nexus

aleksandur-pavlovПредстави се с няколко думи:

Александър Павлов, Организатор на Робопартанс Варна от 2011г. Програмист по професия, учител по призвание, обичам да разказвам истории.

 

Защо реши да си ментор в FLL BG 2013?

Защото бях ментор през 2012 и в дебютното ни участие спечелихме награда за най-добре представен проект. Също така останахме на косъм от третото място и тази година искаме да мачкаме 🙂

 

Представи отбора си с няколко думи:

Отборът се казва Odessos Nexus със средна възраст 13 години, петима надъхани състезатели от миналата година и едно силно ново попълнение. Работим с тези деца вече две години в училището по роботика и е много приятно да се наблюдава как израстват.

 

Какви са ти очакванията към твоя отбор?

Само една дума – Чехия (т.е. шампион). Имам удоволствието тази година да получа обратно всичко което вложих в тях през миналата година – понякога не се налага да давам задачи – сами се организират и се дърпат напред!

 

Какво те впечатлява в състезанието, в отборите?

Диапазона от възрасти на състезателите. Това че млад отбор може да победи батковците си и това, че в един отбор може успешно да работят 10-годишни и 16-годишни ученици.

 

Какви са очакванията ти за състезанието (FLL BG 2013)?

Очаквам зверски битки във всички категории. Много от отборите натрупаха опит и вече знаят как да се подготвят за силно представяне. Очаквам поне 4 много силно представени проекта, повече от 300т на робо-играта за поне 7 отбора и много близко крайно класиране, за разлика от миналата година.

 

Пожелай нещо на отборите 🙂

Пожелавам им да се забавляват по време на подготовката си, да се наслаждават по време на състезанието и да повярват в принципа за Coopertition!

FLL-promo-2013-2

Leave a comment