Новият ръководител на Училище по роботика "Robopartans"

И така.

Още от моите важни въпроси:

С какво всъщност се занимавате и защо го правите?

Днес искам да ви разкажа за Александър Павлов – човекът, който променя детски животи (и знае с какво всъщност се занимава и защо го прави).

Алекс, известен в цяла Русия като Саша, ръководи Училище по Роботика “Робопартанс”, Варна, от 2011 година. Преди няколко седмици го помолих да се конценрира в ръководенето на всички дейности в училището по роботика, не само на град Варна. В този смисъл Алекс е първият ни професионален ръководител. Това не бе лесно решение за мен, но нека първо да ви разкажа за Алекс.

 Александър Павлов от Училище по роботика Разбира ли Александър Павлов от роботика и информационни технологии? – Определено да. Алекс започва от малък, когато можеби си спомняте, не всички имахме компютри. До такава степен е впечатлен, че дори учи подредбата на клавиатурата, без да разполага с клавиатура, а върху лист А4. Само преди няколко месеца разговаряхме с него за въвеждането на езика за програмиране Python в занятията ни и вярвате или не, вече имаме началото на книга написана от Алекс за това как се преподава Python на деца. Някой ден можеби ще я издадем. Рядко човек може да се запознае с хора толкова отдадени на мисията си. 

Колко говорими езици използва Александър Павлов? – няколко – 3-4 ли бяха, 4-5 ли!? Също така мисли на няколко езика. Общо взето отдел “Чужди езици”. Алекс на няколко пъти ми е казвал, че мечтае за работа, която да му дава възможност да развива знанията си в говоримите езици. С последна командировка и обиколка на 6 държави за около 10 дни, Училище по роботика “Робопартанс” изглежда е точно такова място.

Организиран ли е Александър Павлов? – в последната година счетоводителите ни постоянно ме бъзикат в стил – “Кико, взимай пример от Алекс. Виж как всичко е точно при него!”. Като се има предвид, че аз съм доста подреден и редовен във всеки аспект на бизнеса ни, надявам се, можете да си представите къде стои Алекс в класацията. Като тук говорим за човек, който отделя по 3 часа на ден за тренировка. Кога за последно сме имали психическата сила, спокойствие и воля да провеждаме три часа тренировка по бойни изкуства всеки ден?

facebook_avatar

 

От ден първи училището по роботика прилича много на школа по бойни изкуства или поне това, което аз съм научил от моя опит. Така го създадохме. Не учим децата просто на роботика, а на много други ценности. Както преди време преподавах бойни изкувства, сега съм супер радостен, че Алекс е човек, който може да усети силата на психиката, на устремеността, които само човек преминал през школа за бойни изкуства може да усвои. 

С резултатите, които Алекс постигна във Варна имам пълна вяра, че ще може да гледа навътре в училището по роботика и да го развие така, че още повече хора да могат да достигнат до знанията ни. (Докато аз.. аз ще гледам повече навън, за да можем да разширим начините, по които екипът ни добавя някаква стойност на този свят)

(Да, и добре, че Алекс е истински  “Grammar Nazi”, за да оправи моите грешки в статията. Иначе щяхте да четете “клавиЕтура” 🙂 )

 

Leave a comment