Предучилищна роботика за деца
от 5 до 7 години

деца в занималня по роботика
qobo робот компоменти

За всички родители, които желаят да развиват аналитичното, абстрактното и логично мислене на своите деца от ранна възраст. Роботика за деца на възраст 5 години, 6 години или 7 години.

Първо стъпало към програмиране и роботика за ученици и бъдещи програмисти и инженери. Или просто технически компетентни младежи и девойки.

Запишете за курсове по роботика и
програмиране за деца

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ

деца програмират робот

Програмиране без екрани

Повече от 4 години ни се обаждат родители и питат имаме ли роботика за деца преди втори клас. Дълго и внимателно проучвахме, докато намерим платформа, която обучава на програмиране без екрани, за да не поставяме децата пред таблети или компютри за още един час в деня.

Запознайте се с Qobo

Qobo е малък сладък робот във формата на охлювче, който се програмира с картички, по които роботът се движи и децата учат интересни факти за света. Върху Qobo могат да се сглобяват LEGO части и всеки час децата строят своя робот в уникална форма според темата на урока.

qobo робот за деца на 5 6 7 години

ЗА ВАС РОДИТЕЛИ

qobo математически карти за деца

Качествата, които развиваме

Роботиката с Qobo развива алгоритмичното мислене, когато децата преценяват стъпките, които роботът трябва да премине по пъзел-картите. Развива се абстрактното мислене, когато децата започнат да програмират робота да се движи свободно по полето без картите. На възраст от 7 години децата учат работа с компютър и програмиране на робота от лаптоп. Всичко това развива логическото им мислене.

През цялото време учениците строят по робота с любимите им LEGO части в нашия комплект и това развива пространственото мислене и фината моторика на ръцете. В края на часа разглобяваме, преброяваме и подреждаме частите по местата им и това създава навици за ред и дисциплина в децата.

Половината учебна програма е свързана със събиране, изваждане и сравнение на числа, като роботът проверява резултатите и поздравява децата за правилните отговори. Това развива и упражнява уменията на децата  в математиката и аритметиката по забавен начин.

qobo по света

Протичане на един урок

В началото на уроците децата получават интересно предизвикателство и научават начините да го разрешат, като програмират робота си.

Докато програмират децата сглобяват тематични за урока конструкции с LEGO части.

В края на часа всичко се разглобява и подрежда обратно в кутиите.

Учебна програма

Учебната програма се състои от 6 модула и обхваща 3 години обучение, от 5 годишна до 7 годишна възраст включително. Децата научават посоките на движение, цветовете, работа със звуци и условия, числата от 1 до 20, събиране, изваждане и сравнение на числа и техните сборове. В последната година от курса учениците започват да програмират роботите с компютър.

Един урок продължава 90 минути с малка група от 6 деца. Посещенията са веднъж седмично и един модул продължава 15 урока. Таксата за месец е 100лв.

След завършване на пълния курс учениците ще са готови да се включат в курсовете по Роботика с LEGO за ученици на Robopartans.

Карта на България с Академиите на Robopartans: Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Карлово, Пловдив, София, Перник, Благоевград, Сандански, Видин