Васил Николов

 Васко започна да идва при нас, когато бяхме в офиса ни на ул. Неофит Рилски и в онази малка стаичка изпъкна таланта му за конструкции. В Robopartans сме чували много пъти думите “Моето дете е много добро с LEGO, строи от малко”. Е, Васко е един от малкото случаи, в които можеш честно с ръка на сърцето да кажеш, “това дете може да строи с LEGO”.

Конструкциите му бяха винаги стабилни, здрави и маневрени. Общо взето, разбираше от LEGO 🙂

Тези му качества направиха така, че да изпъкне сред други ученици и да бъде избран от Веси в отбора MindMotion за три състезателни години подред.

Неговите конструкции бяха основите, върху които работеше целият отбор и които изкарваха робота високо в състезателните класации.

Толкова ентусиазъм “бликаше” от него още от ден 1, че дори изпращаше конструкции посред нощ.

 

Не веднъж сме виждали подобни среднощни снимки на роботи, които Васко се е опитвал да създаде за дадено състезание.

През първата година, в която участваше в отбора, Васко даде идеята за проекта, която им донесе второ място в категорията за проект. Темата беше “Проблемите на възрастните хора” и Васко създаде диспенсър за хапчета, който сигнализира кога трябва да си вземеш хапчето и не спира да пищи, докато не го вземеш.

 Този проект събра доста голям медиен интерес и беше публикуван в няколко вестника.

По време на обучението си в Робопартанс, Васко разви доста и умението си да презентира, благодарение на инересните и забавни задачи, които Веси даваше на отбора с цел презентиране. Ето тук можете да видите една от неговите презентации направена като мини филмче:

Днес Васко е един млад мъж, който показва завиден интересъм към предприемачеството като успешно развива свой собствен бизнес като създава онлайн магазин за продажба на електронни компоненти – https://vaskoslab.com/

За своето обучение в Робопартанс, Васко казва: