Никола Станчев

Ние сме като родители на всичките ученици, които минават през училището, затова не трябва да имаме любимци… Истината е, че и ние сме хора и си имаме любимец 🙂 Това е Ники Станчев.

В началото изобщо не ни беше любимец, дори не ни беше и симпатичен. Имаше период, в който дори искахме да го изгоним от училището. Беше критично…

Ники е един от първите ученици на училището. Като казвам първите, разбирайте, че е толкова пръв, че чак Кико му е преподавал. Идва на курсове още от онзи период, в който училището правеше занятията си в онова читалище на Руски паметник. Отдавна си е.

 Той е човекът, който има най-много сертификати за завършени нива. И когато някой каже, че е изкарал всички ниви в Робопартанс, е в голяма грешка. Защото единствено Станчев е изкарал всички възможни нива. Към днешна дата (2017) има изкарани 20 сертификата и продължава да идва при нас и да изкарва всичко, което решим, че можем да му преподадем.

Общо взето, когато измислим нов курс, той е първият, който го е изкарал.

Истината е, че майка му е спряла да го записва много отдавна, той сам си участва във всичко.

Кико никога не се е оплакал от него (но все пак той му е водил, когато е бил сладък като на ето тази снимка), но стигайки до преподаването на Иван се проявиха големите противоречия.

И това донякъде си беше нормално, защото Ники беше навлязал в онази фаза, в която искаше да изпробва нервите на всеки един.

Стигало се е до там, че Иван да иска да го “изхвърли през терасата” от гняв. Ники наистина е изкарвал от кожата всеки един от нас. В онзи период никой не го понасяше, но той не спираше да идва на курсове. Бяхме на крачка от това да помолим родителите да не ни го водят повече.

И тогава изведнъж (като с магическа пръчка), след едно лято, Ники стана готин. Ей толкова готин:

 Започна да участва по състезания и те сякаш го запалиха още повече. Идваше с огромен инетерес, слушаше какво му говорим и попиваше всичко.

Все едно през лятото го бяха разменили в Разград с друго дете.

Не се оплаквахме 😀

Бяхме си много доволни, че най-накрая Ники беше станал това, което се надявахме да стане..

Към ден днешен е участвал в 4-те състезания FLL в България и в момента е в Националния ни отбор за състезанието по роботика във Вашингтон.

Толкова е готин, че той е единствения ученик, който има преподавателски суитчър (и то не защото преподава). Доста често се случва да му се обаждаме и да идва на демонстрации с нас.

Ники винаги е там и знаем, че можем да разчитаме на него, когато ни потрябва.

Хубавото е, че носи на бъзик, иначе отдавна щеше да ни е оставил и да не се е върнал при нас.

 Благодарим ти, Ники, че порасна и се превърна в този отговорен и чудесен младеж.

…и че не ни късаш нервите 😛