Мартин Ангелов

Ученик

Преди да започне да посещава роботика в Robopartans, Марто е имал робот вкъщи и информацията не му е била достатъчна. Искал e да научи повече и повече за роботите.

Марто е започва да посещава занятия при нас от 5ти клас, когато Robopartans и община Варна правят проект за състезание за роботика, където отборът на Марто RoboRulez печели 5-то място. И така, той започва да се готви за различни състезания. По-късно сформират отбора High Tech Imperators (“HTI”).

С HTI Марто и съотборниците му печелят 5-то място на състезание за робо игра в състезание Роботика за България през 2016. Сега той и отборът му ще продължат подготовката си за състезание в Естония.

Роботиката научава Марто да работи пълноценно в екип, да може да носи отговорност за действията си. Също така като капитан на отбора си, се е научил как да бъде добър лидер. Като лидер освен, че контролира работата на екипа си, той им помага във всеки аспект на подготовката: проучване за проект, дизайн на робот и приставки, екипна игра и програмиране.

Роботиката извън Robopartans помага на Марто и в училище. Донесла е принос по предметите физика и информатика. Също така му е помогнала да започне да се изказва по-разбираемо за другите и му помага за работата вкъщи. Той споделя с нас, че сега в тях неговите неща са подредени по кутии, и всичко е прибрано и за всяко нещо си има място. Вероятно това се дължи на частта в занятията, в която караме учениците да подреждат частите на робота по определен начин в отделните отделения в кутията.