Мартин Грозев

Ученик


Марто е започнал да посещава занятия при нас от 9ти клас, когато Robopartans и община Варна правят проект за състезание за роботика, където отборът на Марто печели 1-во място. И така, той започва да се готви за различни състезания. Бил е в екипа на два отбора – Brothers In Arms (“BIA”) и Electronic Lego Maniacs (‘ELM”). С BIA Марто и съотборниците му печелят 1-во място на състезание за робо игра. По-късно с ELM печели две 3-ти места за проект и за отборна игра. Интересно е, че след едно от състезанията, на което са били с робот NXT, на който не му е стигнала паметта за всички програми, Марто решава, че ще си купи личен робот EV3, който е с повече памет, за да могат да печелят повече състезания. Марто е ходил на състезание по роботика в Словакия заедно с отбора ELM и тази година ще започне да се готви за състезанието през ноември в Естония.

След едно от състезанията в София, на връщане към Варна той и съотборниците му  играят StarCraft във влака заедно с ментора си. От този момент Марто се запалва по тази игра. След време е двигателят да се реализира турнир по StarCraft2 на територията на училището по роботика, организирано от ученици за ученици. Марто обича компютърните игри и дори иска един ден да пише такива, затова даже учи Информатика в Математическата гимназия във Варна.

Освен компютърните игри, той се интересува и от 3D моделирането с Blender. В момента Марто разработва модела, който ще бъде 3D-принтиран за връх на купата за победителя в турнира по StarCraft2 през юли 2017.

Роботиката го е научила да работи в екип и правилно да си разпределя задачите, което му помага не само в организацията на турнира, но и за задачите извън Robopartans.

В момента Марто кандидатства и има желание да стане преподавател при нас за да може да предаде знанията и уменията си и на други ученици.