Манол Петков

Манол е един от учениците ни, който започна да идва при нас, когато беше 9-ти клас. Подобни случаи са рядкост, но се случват.

И, разбира се, понеже беше 9-ти клас (а и явно генът му беше такъв) беше над 1,80м. Това караше доста от преподавателите да не смеят да му се скарат. Просто си е леко притеснително, когато трябва да се скастри ученик, който е поне една глава над тебе. Добре, че Манол беше от онези ученици, на които не се налагаше да се прави забележка, по какъвто и да е повод.

За съжаление, когато ученик дойде при нас за пръв път на такава възраст, той доста бързо покрива голяма част от материала и после приоритетите му отиват в друга посока – например с кандидат-студентска насоченост. Така и Манол покри бързо материала, дори участва в едно от регионалните състезания на FLL и заедно с Никола Станчев се класираха на второ място в роботската игра.

Въпреки, че той доста често беше поне метър над всички останали в групите си, това не му правеше впечатление и не му пречеше да се развива. Винаги е слушал обясненията с интерес и е идвал със огромно желание и готовност за работа.

Благодарим на Манол, че стана наш приятел, дори и по-късно и му пожелаваме да продължава да бъде все така амбициозен.