FIRST LEGO League

FIRST LEGO Legue

fll bulgaria

Очаквайте информация за състезанието през сезона 2015/16, а до тогава можете да се запознаете материалите ни от отминалите години:

FIRST LEGO League (FLL) е програма, която помага на деца и юноши, от 10 до 16-годишна възраст, да навлязат в света на науката и технологиите по много забавен и интересен начин. Децата и юношите участват в увлекателно състезание доближаващо се до голямо приключение и изпитание, в което трябва да изпълняват интересни мисии с помощта на робот. Децата във всеки отбор работят по определена задача, като програмират и тестват своя робот, на който се пада честта да мине успешно мисията. Целта на състезанието е да запали младите участници по науката и технологиите и да ги научи на отборен дух, като ги насърчава в творческото решаване на сложни задачи.

For Inspiration and Recognition of Science and Technology (За вдъхновение и признание в областта на науката и технологиите / FIRST) е благотворителна организация с нестопанска цел, основана от Дийн Кеймън през 1989 г., за да разработва нови методи за вдъхновяване на учащите в сферата на инженерството и технологиите. С основна цел да запали и по-малки деца да се занимават в тези области. Седалището ù се намира в Манчестър, Ню Хемпшир, САЩ.

Ресурси за FLL

fllcasts.com banner

FLL България 2014/2015

FLL България 2013

FLL България 2012

FLL България 2011

Допълнителна информация за FLL