Как да помогнем на новия Робопартанец да прочете първия си урок

Тази статия преразказва статията от платформата ни за обучение: https://www.fllcasts.com/bg/tutorials/1347-parental-instructions-to-prepare-student-for-the-first-lesson-in-an-academy

Вие като родител вече сте записали ученика си за занятия по роботика. При записването сте задали парола и сте получили потребителско име. Сега трябва да сме сигурни, че ученикът може да влиза в системата FLLCasts.com и може да достигне до първия си урок. Ако сте забравили паролата си, по-долу ще ви помогнем да зададете нова.

Данни за влизане

Всеки ученик има потребителско име и парола. Много е важно учениците да ги знаят и да имат достъп до тях, защото искаме всеки ученик да влиза в системата всяко занятие и да отбелязва личния си прогрес по задачите. Ако се налага запишете потребителското име и паролата на бележка на лист или на смартфона на ученика.

Нашата цел

Учениците трябва да разглеждат уроците си преди да дойдат на занятия. По този начин по пътя към академията ще си мислят “как ли ще се реши тази задача за робота“. Когато преподавателят им разказва новата теория за деня, те ще я чуват за втори път и така ще могат да са по-успешни и по-доволни от занятията. Ще са виждали картинките в урока и ще знаят, какви задачи ще получат с робота.

Ето така ученик достига до занятията в нивото си:

Описано с думи: Влизате с потребителско име и парола в сайта. Минавате през Табло, избирате Групи и избирате групата, в която сте записани. Под групата има зададено съдържание и избирате курса, които ще се преподава в групата. При първия достъп до курса трябва да натиснете жълтия бутон Enroll/Записвам се, за да виждате съдържанието на курса от сега нататък. Щраквате на първо занятие и се запознавате с урока.

Програмата за програмиране на роботи

Можете да изтеглите и да се упражнявате на програмата за програмиране с вашият Робопартанец като отворите линка и изберете операционната си система, типично Windows 7, 8, 10:

https://education.lego.com/en-us/downloads/retiredproducts/mindstorms-ev3-lab/software


Решаване на проблеми

Разбираме, че това е поредната различна система, с която се срещате и по-долу следват две видеа как да си възстановите забравена парола и как да зададете лична парола за ученика.

Забравили сте имейла, с който сте се регистрирали?

Потърсете пощенските си кутии за имейли от FLLCasts. По тази линия можем да ви помогнем само с това.

Забравили сте паролата, с която сте се регистрирали?

Тук можем да ви помогнем. На страницата за влизане в сайта има линк за Забравена парола. Посочете имейла, с който сте регистрирали ученика си и ще получите имейл с инструкции за задаване на нова парола. Задайте парола, която ученика ще използва по време на занятия.

Задаване на лично потребителско име и парола на ученика

Силно препоръчваме паролата, която ще използва ученикът да е различна от тази, която използвате вие на други места. Следващото видео показва как да достигнете страницата с профила на ученика и да му зададете лично потребителско име и парола.

Препоръчваме за потребителско име да зададете инициалите на ученика и годината и месеца на започване на занятията.

Например за ученик Йоан Димитров Костадинов започващ през юни 2019-та година потребителското име би било jkd1906.

Системата ми изисква абонамент

Абонаментът към платформата за обучението е част от таксата, която сте заплатили и ще бъде активиран около 4 дни преди началото на курса, типично в сряда преди занятията.