Brawl Stars в междучасието

 

Знаете ли, че преподавателите във Варна са геймъри? Ако сте пропуснали, че от там се управлява MineCraft сървърът ни и че там е ядрото на StarCraft2 клана ни, което направи вече шест турнира за играчи от цялата страна, то вече знаете.

 

Тази седмица Алекс Бучков организира приятелски игри в междучасието за ученици от групите ни в събота следобед. Понеже Бучков има опит в MOBA игрите, му стана интересно да организира турнир по най-новия хит сред децата – Brawl Stars.

На първо място, родителите ни подкрепиха и доведоха десетина деца 30 минути преди часа, дори и приятелка на наша ученичка поиска да участва!
Няколко минути имаше трескава подготовка, обновяваха се приложения, търсеха се зарядни в последния момент, създадохме си клан на Robopartans в играта, обменихме си код за групова игра и отброяването за първата игра започна.

 

 

Беше много забавно, уж всеки играеше за себе си, но много бързо няколко ученика се обединиха срещу преподавателя си. Винаги така става, учениците се обединяват и искат да победят преподавателя си. Дори по време на пътувания за състезания, пак са се обединявали срещу нас, например в играта с карти Мафия. Мисля че логиката е “да отстраним най-опасния в началото, после ще се разберем помежду си :D“.

 

В края на първата игра Бучков попита “Искате ли втора?”. Добре, че не паднаха стъклата на прозорците от дружното “ДААААА”.

 

След трийсет минути емоции, точно за началото на часа, срещите спряха, точно както се бяха разбрали преподавател и ученици и занятието започна. След изхабената енергия в междучасието учениците бяха доста спокойни и концентрирани в часа си по роботика! Явно ще повторим приятелските игри!

Leave a comment