Правете групи по роботика :) – носталгия ни обхвана

Седя си на масата в кухнята. Цъкам си нещо и решавам да потърся „Курсове по роботика“ в нета. Да видя какво ще излезе, да съм и аз в час с времето. И какво да видя. Разбира се ние от Училище по роботика „Robopartans“ с различните офиси, и разбира се още не малко организации. И гледам страница след страница как наистина много хора се опитват да организират занятия по роботика. И чувствам единствено радост и задоволство.

В този момент поглеждам графиците публикувани на толкова много места. Почти всички следват една схема – 7 занятия, 120 минути. И почти всичките следват първите едно две нива, изградени в Robopartans. Оглеждам се и се усещам, че преди 8-10 години, точно на тази маса седях, както седя и тази вечер и си цъкам, когато тази структура от 7 по 2 и 7 по 3 я мислехме. Когато същите тези първо и второ ниво излизаха изпод пръстите ни създавани от нулата. И се чувствам невероятно защото сякаш проправихме път за роботиката за ученици и изградихме тази малка „индустрия“. Както сме ги разписали ние така успяват и други да ги реализират.

Предполагам обаче много от хората не знаят от къде идва схемата 7 по 2ч и 7 по 3ч, затова да разкажа. Първите групи просто хората нямаха възможност да платят такса за целия срок и трябваше да я разделим на две. И просто този срок, който тръгвахме се напасна перфектно на 14 свободни съботи и недели разделени на 2 по седем и априлска ваканция по средата. А 3-те часа идва от това че просто нямахме достатъчно роботи да ги правим занятията два пъти в седмицата по 1.5. Ето, всички знаете. Правете занятия по роботика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *